אורז מרזה במיוחד הרכיבים: 1 כוס אורז יסמין קלאסי 2 כוסות מים רותחים 2 כפות שמן 1 ביצה טרופה 1/4 כוס חזה אווז מעושן חתוך לקוביות 1 חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות 2 שיני שום קצוצות 1 גזר חתוך למקלונים 1/4 כוס בצל ירוק, חתוך למקטעים באורך 2-3 ס"מ 1/4 כוס נבטים סיניים 2 כפות רוטב סויה 1 כפית פלפל שאטה גרוס 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק 1 כף רוטב פטריות (לא חובה) 1/2 כפית מלח 1 כפית שמן שומשום להגשה: בצל ירוק קצוץ אופן ההכנה: מתחילים בבישול האורז: מעבירים את האורז לקערה, שוטפים כמה פעמים עד שהמים הופכים צלולים ומסננים היטב. יוצקים כף שמן לסיר ומטגנים את האורז במשך 3-4 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. יוצקים פנימה מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 18 דקות עד שהאורז רך והנוזלים נספגים. משאירים את הסיר סגור כ-10 דקות נוספות, מאווררים את הגרגירים במזלג ומעבירים לקערה רחבה. יוצקים כף שמן לווק או למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. טורפים את הביתה ומטגנים-מקשקשים במחבת בעזרת כף גדולה. מוסיפים עוף, חזה אווז, שום וג'ינג'ר ומקפיצים יחד תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות. מוסיפים לווק גזר ובצל וממשיכים לטגן-לערבב 1-2 דקות נוספות. מוסיפים את האורז המבושל ויתר הרכיבים וממשיכים לערבב ולהקפיץ עוד 2-3 דקות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקערות הגשה, מקשטים בבצל ירוק ומגישים.